Masovno se zloupotrebljavaju slike maloletnica

Ubedljivo najaktuelnija tema na društvenim mrežama je postojanje grupe na mesendžer aplikaciji Telegram u kojoj se nalazi više od 36.000 članova, a gde se zloupotrebljavaju privatne slike i video snimci devojaka, mahom maloletnih.

Naime, grupa se zove Ex Yu Balkanska Soba i u njoj se masovno dele slike i video snimci devojaka. Kada neko uđe u ovu grupu, uglavnom naglasi iz kog je kraja u nadi da će neko iz te grupe poslati kontakt ili slike devojke iz tog mesta.

Masovna akcija na društvenim mrežama je krenula u trenutku kada je jedna korisnica Tvitera @loveontop78 saznala da je neko poslao link od njenog Instagram naloga na tu grupu i u jednom trenutku je odlučila da dođe do te grupe da bi videla šta se dešava.

Poruke na tom četu su krajnje uznemirujuće i dokaz su nikada većeg ugrožavanja bezbednosti na internetu.

IZVOR: TW / @loveontop78

IZVOR: TW / @loveontop78

Na jednom skrinšotu se vidi i to kako jedna osoba koja se potpisuje kao Marti Misterija piše: "Dajte kakvog sexa sa maloletnim akterkama".

Nakon što je ubrzo sve krenulo da se širi internetom, zabranjene su poruke u ovoj grupi i to na 24 sata i bilo je moguće isključivo da se objavljuju slike i video snimci, međutim, bolesnici su se opet snašli nekako i onda su u okviru slika pisali gnusne uvrede svima koji su krenuli da raskrinkaju ovu grupu.

Ubrzo je admin grupe obrisao profil, pa zatim u grupu, a onda je krenulo sve ka direktnom ugrožavanju bezbednosti putem pretnji.

IZVOR: TW / @loveontop78

Nakon pretnji je krenuo čitav talas solidarnosti zbog ugrožavanja bezbednosti na internetu, pa je jako realno očekivati da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Odeljenje za visokotehnološki kriminal reagovati, a da će ponude za pravnu pomoć junacima ove priče stizati sa svih strana.

IZVOR: TW / @satirikon12

Međutim, da bi stvar bila još gora, ubrzo je otkriveno da postoji još jedna grupa pod nazivom Nišlijke 🔞 koja broji više od 24.000 članova i gde je koncept i sadržaj gotovo identičan. U istom satu, otkriveno je i lice za koje se sumnja da je admin ove grupe. Epilog ove priče se uskoro očekuje.

Autor: redportal.rs

#8. mart

#Grupni četovi

#Nasilje na internetu