Ko koga treba da prati?

Pored ljubavi, u emotivnoj vezi između dvoje postoji i ona najsitnija borba za uspostavljanje odnosa moći i pozicija u relaciji partnera.

U zdravoj vezi taj odnos nikada neće biti odnos dominacije jednog nad drugim, već će postojati svojevrsna ravnoteža, uz neizbežne povremene trzavice.

Dugo je bilo uvreženo mišljenje da je muškarac taj koji u vezi treba da bude nadređen, ali u današnjici kada postoji potpuna ravnopravnost između muškaraca i žena, trebalo bi da bude znatno drugačije.

Međutim, mnogi muškarci i dalje osećaju taj kompleks više vrednosti, da moraju biti dominantni u odnosu na ženu na svim poljima.

Kako je dominacija u pogledu fizičke snage podrazumevajuća i prirodna, ostaje još intelektualni plan, na kome mnogi muškarci pored sebe ne mogu da istrpe nekoga ko je ravnopravan ili čak stoji bolje od njih samih.

Rasprava o tome da li muškarci mogu ili ne mogu podneti pametnu ženu pokrenula se i na Tviteru, gde je to jedna od glavnih tema ovih dana.

IZVOR: TW / @brutalnaplavusa

Sudeći prema komentarima, određena doza istinitosti u tvrdnji ove tviterašice zaista postoji.

Naime, svako od nas bira partnere na način da mu prijaju i odgovaraju na svim poljima, pa i na intelektualnom. Pametan muškarac težiće da pored sebe ima pametnu ženu i obratno.

Velike razlike u tom, kao u bilo kom drugom aspektu nisu zdrave za vezu u kojoj treba da postoji određena ravnoteža o kojoj smo pričali na početku teksta. Da li vama ponekad zasmeta intelektualna visprenost vašeg partnera/partnerke?

Autor: redportal.rs

#jaka zena

#mudrolije

#muško ženski odnosi

#pametna zena

#tviter

#tviterasica