Neobičan stanovnik morskih dubina ponosno pokazao da je i dalje prisutan

Australijanka Džosi Džons, inače zaljubljenik u slobodno ronjenje, ovih dana je uspela da uslika životinju koja se jako retko viđa, tzv. penis ribu (ako vam nije jasno zašto je tako zovu - pogledajte fotografije 😄).

Naime, ova 47-godišnja žena je ronila u vodama Viktorije (država članica na jugoistoku Australije) na plaži Raji Front Bič, kada je ugledala ovu posebnu vrstu morskog crva, koji inače pripadaju porodici prijapulida (da su neki naši davali ime sigurno bi drugačije bilo 🤣).

Foto: Jam Press/Josie Jones

Naravno, čim je postavila ove fotografije, nisu izostali i šaljivo-zluradi komentari na mreži, u kojima je preovladavao stav da je mogla da se ludo zabavi ovom životinjom.

Ipak, Džosi je objasnila da se ona lično bavi ozbiljnim stvarima, budući da godinama čisti ovaj deo obale kako bi se poboljšao kvalitet vode, što opet utiče na živi svet koji tu obitava.

- Dobila sam do sad dosta nagrada i priznanja za svoj dobrovoljni rad na ovim plažama. Po mojim proračunima sam do sad skupila skoro 6 tona otpadaka sa ovih plaža, a ovakva bića su zapravao razlog zašto to radim - rekla je Džonsova, čime je začepila usta mnogim od ovih šaljivdžija.

Foto: Jam Press/Josie Jones

Džosi je inače poznata u ovim krajevima i po pokretanju raznih kampanja kojima sunarodnike poziva da čuvaju svoju životnu sredinu, tako da definitivno možemo reći za nju da je ozbiljna kada piše ovakve stvari.

Ujedno, to treba da bude za nauk i ostalima, tako da zapamtite - ako želite da viđamo penis ribe i u budućnosti, moramo čuvati okeane od otpadaka!

Foto: Jam Press/nepoznato

SLIKA: Džosi Džons na plažama Viktorije u Australiji koje čuva od otpadaka

Autor: redportal.rs

#fotografisana

#penis-riba

#ronilac

#ronjenje