Gestovi nepoznatog dobročinitelja zbunjuju stanovnike gradića Froma u grofoviji Somerset

Policija u gradu From (grofovija Somerset, Engleska) se dala u potragu za nepoznatom osobom koja nekoliko nedelja unazad ostavlja novac u poštanskim sandučićima raznih stanovnika ovog gradića koji broji oko 26.000 stanovnika.

Za sada se iznos novca koji se ostavlja stanovnicima ne otkriva, međutim iz lokalne policije kažu da bi želeli da znaju zašto ta osoba to radi.

- Dobili smo izveštaje da nepoznata muška osoba ostavlja novac u privatnim poštanskim sandučićima, raznih naših građana. Želeli bismo da popričamo sa njim kako bismo saznali zašto to radi - navedeno je u saopštenju Fromske policije.

Građani su pozvani da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da se jave vlastima.

Očekivano, i ova tema je izazvala lavinu komentara na mrežama, u kojima preovlađuje mišljenje da se prosto radi o činu dobročinstva, na koje današnji ljudi reaguju s nepoverenjem jer su zaboravili da je i tako nešto moguće.

Slično se dešavalo pre nešto više od godinu dana u drugom kraju Engleske, u okrugu Dunham, kada su paketići s novčanicama počeli da se pojavljuju na raznim mestima na ulici u selu Blekhol Kolijeri. Međutim, pre godinu dana su se ovi izgrednici javili policiji i rekli da su samo dva dobra Samarićanina kojima je u tom trenutku naglo krenulo na bolje, pa su želeli da nekako uzvrate zajednici.

Šta drugo da kažemo nego - svaka čast. Nadamo se da bi neko mogao i kod nas slično da organizuje nekad. ☺

Autor: redportal.rs

#Engleska

#novac

#policija

#poštansko sanduče

#sandučići