Voditelka progovorila o seksualnom zlostavljanju

Hrvatska voditeljka Nikolina Pišek progovorila je o seksualnom zloztavljanju i nasilju kroz koje je i sama prošla. Ona je na svom Instagram profilu objavila opširnu poruku u kojoj je otkrila šta je proživela sa seksualnim predatorom:

- Ovaj trenutak u posvemašnjoj povesti seksualnog zlostavljanja žena je presudan. Sad ili nikad. Ili će iznedriti vreme u kojem se nijedna devojčica, devojka ili žena neće osećati krivom sto je isprovocirala vulgarni gest ili komentar muškarca kojem je samim rodjenjem dana privilegirana pozicija - ili će revolucija naprosto s povlačenjem cunami vala otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će umuknuti posle javnog čerečenja prokazanih predatora. I sve će utihnuti - napisala je Nikolina i dodala:

- Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka.

- Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utehu da to neće proživljavati naša deca.

- Znam sta znači biti meta zlostavljača i šta čini paralizirajući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika. Pod teretom ucene, misleći da se prietnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. “Skinuti ste s projekta”. Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja. Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam. Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promenila radnu sredinu.

- I bilo je toga još. I pre i posle. Imena neću reci, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zalečila, bes i nemoć prestala osećati.

- Samo nemojmo da kroz to prolaze naša deca. Molim vas - stoji u opisu fotografije koju je Nikolina objavila na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

IZVOR: IG / @nikolina_pisek

Autor: redportal.rs

#Instagram

#Nikolina Pišek

#seksualno zlostavljanje