Koristi svaku priliku da blati Srbe, a intervju koji je dao Hrvatima je za rubriku "Verovali ili ne"!

Bio je sinonim za sportsko novinarstvo, njegovi prenosi sa Zvezdinih mečeva su "poezija", ali ono što radi u poslednje vreme Milojko Pantić je blago rečeno skandalozno.

Novinar Milojko Pantić dao je intervju za hrvatski Večernji list u kome je izneo niz krajnje problematičnih navoda. On je, suprotno svemu što se tokom osnovne škole uči, rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save.

Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo “Žitije Stefana Nemanje”, tog svog oca – rekao je za hrvatske medije Milojko Pantić i nastavio da pljuje po srpskoj istoriji:

Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu.

I tu nije bio kraj skandalozne Pantićeve izjave, nastavio je u istom ritmu i izgovorio da je Vuk Karadžić laž!

Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – na šta je hrvatski novinar upitao misli li na potkivača?!

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je ne trepnuvši!

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio – naveo je.

Znači Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava – završio je skandalozan intervju Milojko Pantić za hrvatske medije.

Autor: RedPortal