Oglasio i krizni štab opštine Severna Mitrovica, iz kojeg su obavestili javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks

U severnom delu Mitrovice kod Tehničke škole, idući iz pravca tzv. Bošnjačke mahale, jutros je "osvanula" još jedna barikada koju su postavili Srbi sa severa Kosova i Metohije.

Naime, revoltirani najnovijim pretnjama iz Prištine, Srbi sa severa već 18 dana istrajavaju na barikadama tražeći da im se ispune zahtevi, a to je oslobađanje uhapšenih Srba - Miljana Adžića, Dejana Pantića, Slađana Trajkovića, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije Rosu sa severa, kao i uklanjanje tajnih spiskova za hapšenje Srba.

Povodom novonastale situacije koju Srbi na barikadama ocenjuju kao "najtežu do sada" sinoć se oglasio i krizni štab opštine Severna Mitrovica, iz kojeg su obavestili javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks, već da u njima vide zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca, prenose Novosti.

- Aljbin Kurti plasira laži o napadima na Kfor sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa Kforom koji je jedina legalna formacija u skladu sa Rezolucijom 1244 - navodi se u saopštenju kriznog štaba opštine Severna Mitrovica i dodaje da je odbijanje Kfora i Euleksa da se stave u službu diktatorskog režima Aljbina Kurtija razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade Srba na ove organizacije.

- Krizni štab u ime srpskog naorda poziva Kfor i Euleks da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe - zaključuje se u saopštenju kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Autor: D. Z.

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#Sremska Mitrovica

#barikada