Američka valuta je u poslednjih nedelju dana bila pod pritiskom slabljenja zbog opklada trižšnih subjekata

Dolar se danas trguje za evro blizu najnižeg nivoa u poslednja dva meseca, jer trgovci iščekuju rezultate sa američkih međuizbora i podatke o inflaciji u SAD, koji treba da budu objavljeni ove nedelje, što će uticati na tržišne procene o daljim izgledima kamatne stope Federalnih rezervi. 💸

Pažnja investitora usredsređena je i na kriptovalute koje su se stabilizovale posle jučerašnjeg oštrog pada, kada je nervoza vezana za stabilnost kursa tokena FTX izazvala navalu povlačenja, dok na kraju nije objavljen spasilački dogovor prema kojem će berza Bajnens preuzeti FTX, prenosi Telegraf.

Evro danas beleži neznatno kretanje i trguje se na nivou od 1,0066 dolara, nakon što je noćas dostigao 1,0096 dolara, najviši nivo od 13. septembra, izveštava Rojters. Dolar je oslabio prema japanskoj valuti na 145,17 jena na azijskom trgovanju, što je njegov najslabiji kurs u odnosu na jen ovog meseca, a takođe je pao prema švajcarskom franku na 0,9823 franaka, na petonedeljni minimum.

Američka valuta je u poslednjih nedelju dana bila pod pritiskom slabljenja zbog opklada trižšnih subjekata da će FED ublažiti podizanje ključne kamate, te da će Kina olabaviti kovid mere, kako bi podstakla privrednu aktivnost.

Autor: Telegraf

#Dolar

#evro

#kurs