Zajednička akcija crnogorske i španske policije

Zajedničkom akcijom kodnog naziva „Bubestis“ crnogorske i španske policije, u Valensiji je uhapšeno 8 pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina, zbog ilegalne proizvodnje i krijumčarenja marihuane, saopštila je Uprava policije (UP) Crne Gore.

Portal RTCG, pozivajući se na svoja saznanja, objavio je da su uhapšeni Crnogorci Dražen Bukilić, Vuk Bukilić, Saša Bojanić i Nenad Knežević.

Kako navode iz UP, službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Gardije Civil Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu, prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane, piše RTCG.

IZVOR: TW / @PolicijaCG

Uhapšen je D. B. (35) iz Podgorice, koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe. Takođe, uhapšeni su V. B. (19) iz Podgorice, S. B. (49) iz Danilovgrada, N. K. (40) iz Podgorice, F. C. G. (38) iz Algineta, J. V. S. (46) iz Valensije, A. T. V. (48) iz Valensije i J. M. H. (37) iz Valensije.

- Razmenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. boravi u Valensiji, te da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane - navode u saopštenju.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako navode, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

- Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane - dodaju u saopštenju.

Daljim pretresom prostorija koje su oni koristili u Valensiji, pronađeno je još 7 kilograma marihuane, 10.000 evra, a zaplenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

Autor: rtcg.me

#Crna Gora

#hapšenje

#Španija