Vlada se obavezala da će zaustaviti pušenje do 2030.

Iz duvanske kompanije Philip Morris najavili su da postoji mogućnost da u narednih 10 godina prestanu sa prodajom cigareta u Velikoj Britaniji. 🚬🛑

Kako prenosi bbc.com, ovo bi za kompaniju značilo da će svi brednovi kompanije biti povučeni iz prodaje, tačnije iz svih prodavnica širom Britanije. Takođe, kako kažu, podržali bi i zabranu prodaje cigareta ukoliko vlada tako odluči. Zdravstveno-humanitarna kompanija Ash je izjavila da je teško ozbiljno shvatiti izjave ovakve kompanije s obzirom na količinu cigareta koju prodaju širom sveta. 🤔

- Phillip Morris može da zamisli svet bez cigareta . Što se brže dogodi, to će biti bolje za sve - rečeno je u saopštenju.

Phillip Morris očekuje od vlade da će evenutalno uskoro oni zabraniti pušenje kao zemlja, kao i da će biti potrebna "jaka regulativa" koja će "jednom zauvek pomoći u rešavanju problema pušenja cigareta".

Vlada Velike Britanije se već obavezala da će zaustaviti pušenje u Engleskoj do 2030. godine kao jednu od mera za suzbijanje uzroka lošeg zdravlja koje se može sprečiti.

- Želim da dozvolim ovoj kompaniji da ostavi pušenje iza sebe. Mislim da se u Engleskoj za 10 godina od sada, maksimum, može rešiti problem pušenja - rekao je internacionalni generalni direktor Jacek Olčak.

Autor: redportal.rs

#Kompanija

#Phillip Morris

#cigare

#cigarete

#duvan