Političko nasleđe Ištvana Pastora i rezultati SVM-a nešto čime se malo koja stranka može pohvaliti, ističe Pastor ☝🏻

U subotu 2. marta u Senti je održan XX izborni Kongres Saveza vojvođanskih Mađara.

Na Kongresu je za novog predsednika stranke izabran dr Balint Pastor, a izabrani su i članovi drugih stranačkih organa, odnosno Saveta, Predsedništva i Izvršnog odbora. Na predlog novog predsednika, za potpredsednike stranke izabrani su Boris Bajić, Jožef Kerekeš i Anamarija Viček, kao i petnaest članova Predsedništva.

Pastor je preuzeo vođenje stranke u svojstvu vršioca dužnosti predsednika pre četiri meseca. Za predsednika SVM-a izabran je sa 333 glasa za i 2 glasa protiv. U govoru pred delegatima Kongresa je istakao da je političko nasleđe njegovog oca i prethodnog lidera Ištvara Pastora, zajedno sa rezultatima Saveza vojvođanskih Mađara za 30 godina postojanja, nešto čime se malo koja stranka može pohvaliti:

Političko nasleđe Ištvana Pastora i rezultati SVM-a za proteklih 30 godina od svog osnivanja – malo je stranaka koji mogu da se pohvale takvom tradicijom.
https://www.instagram.com/p/C4DkgK-NiPM/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

IZVOR: IG / @drpasztorbalint

Biografija Balinta Pastora

Balint Pastor (1979) je doktor pravnih nauka, vanredni profesor Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednik Skupštine grada Subotice. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnoj Subotici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je potom završio master i doktorske studije. Od 2007. godine je biran za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, odnosno u osam uzastopnih mandata. Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe je zaposlen od 2014. godine, gde je prošao zvanja asistenta i docenta, a trenutno se nalazi u zvanju vanrednog profesora na predmetima Uvod u pravo, Ustavno pravo i Parlamentarno pravo. Član je Skupštine Mađarske akademije nauka i Saveta Univerziteta u Novom Sadu. Razveden je i otac jednog sina.

Autor: redportal.rs