Pomoć našem narodu u najugroženijem području

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da je obezbedila pakete hrane i vode za najugroženije porodice i domaćinstva u centralnom delu Kosova i Metohije pogođene poplavama, koji će im biti isporučeni u toku današnjeg dana.

Kako se navodi, najpogođenijim naseljima upućene su i raspoređene crpne pumpe, a u pojedina domaćinstva i mašine za isušivanje prostorija, 3 pumpe velikog kapaciteta na putu su ka Prilužju, gde se juče izlila reka Sitnica i došla do stambenih zgrada.

Foto: Kancelarija za KiM

Paketi hrane obezbeđeni su uz pomoć predstavnika opština i privremenih organa u srpskim sredinama, navodi se u saopštenju. Meštane sela Lepina u Lipljanu koje je pogođeno poplavama sinoć je obišao pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić, koji je poručio građanima da će nadležni pomoći u saniranju štete.

- Najvažnije je da niko nije životno ugrožen, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije pomoći će našem narodu u saniranju štete. Čim se voda povuče krećemo u popravku kuća, puteva i bićemo brzi i efikasni u tom zadatku - rekao je on.

Dodaje se da su sa narodom pogođenim poplavama na terenu i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i Vujić.

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Kosovo i Metohija

#Pomoć

#kancelarija za kim

#poplave

#sitnica