Odluka doneta na sastanku ministra unutrašnjih poslova sa rukovodiocima Policijske uprave u Nišu

Danas je u Nišu održan sastanak ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i direktora policije Vladimira Rebića sa rukovodstvom Policijske uprave u Nišu.

Sastanak je protekao u radnoj atmosferi i načelnik Policijske uprave zajedno sa svojim saradnicima obavestilo je ministra i direktora o svim merama i aktivnostima koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara u večernjim časovima 2 pešaka izgubila život kada je na njih na trotoaru naleteo automobil.

Foto: MUP Srbije

Nakon analize svih postupaka policije, na ovom sastanku doneta je odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu.

Takođe je odlučeno da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na niškim ulicama, uz pomoć kolega iz okolnih mesta.

U sinoćnjem gostovanju na televiziji Pink, ministar Vulin je oštro demantovao tvrdnje da se radi na zataškavanju tragedije u Nišu i da će sve činjenice ovog nemilog događaja do detalja biti utvrđene i predate tužilaštvu.

- Vozač je uhapšen istog momenta i on je odmah predat nadležnim organima. Vi znate da policija ne sme da objavi ime (osumnjičenog), samo inicijale, dok ne bude presude za taj slučaj - rekao je Vulin.

Mladić N.S. (19) osumnjičen je da je u ponedeljak 4. januara automobilom marke Audi A6 naleteo i usmrtio dečaka od 12 godina, kao 48-godišnjaka na Bulevaru Medijana u Nišu. Prethodnih dana u Nišu su ovim povodom organizovani skupovi građana uznemirenih da će podaci o ovoj tragediji biti prikriveni.

Autor: redportal.rs

#Ministar

#Niš

#Udes

#nesreca

#nezgoda

#policija

#saobracajna

#tragedija

#vulin