Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu vezanih plastičnim uzicama, a takođe su ih tukli drvenim palicama uz pretnje ubistvom

Policija je uhapsila četvoricu stranih državljana osumnjičenih za otmicu dve osobe u Maloj Vrbici kod Mladenovca. Terete se i da su od porodica otetih tražili za otkup ukupno 300.000 evra. Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv stranaca kojima je određen pritvor.

Osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q. Z. A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dvairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, saopštilo je Više javno tužilaštvo, a prenosi RTS.

Istraga je protiv uhapšenih pokrenuta zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, u mestu Mala Vrbica, zajedno sa drugim N. N. licima silom i pod pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M. K., tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup.

Na saslušanju u tužilaštvu su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Na predlog Tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim N. N. licima silom i pod pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M. K. u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu vezanih plastičnim uzicama.

Kako se navodi, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac da ih ne bi lišili života i da bi ih pustili na slobodu.

Dali su im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova.

Zbog toga su oštećeni, s mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video-poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F. B. iznos od 200.000 evra, a M. K. iznos od 100.000 evra.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada ih je uhapsila policija.

Autor: Rts.rs