Gradu je turizam neophodan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da očekuje da Krizni štab potvrdi da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i posle 11. januara bude do 20 časova, ali je najavio da će tražiti ublažavanje te mere.

Vesić je naveo da će se tokom naredne nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati sa predstavnicima te organizacije i kompanija koje rade u sektoru usluga kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu čim počne masovna imunizacija.

- Ovaj grad mora da radi i trebaju nam turisti. To je najveći interes Beograda. To će se dogoditi brže nego što očekujemo - rekao je Vesić za Kurir.

Primetio je da 9 dana od proslave Nove godine nije došlo do značajnijeg porasta broja zaraženih što je, kako je ocenio, posledica discipline koju su za Novu godinu pokazali, kako građanke i građani Beograda, tako i ugostitelji i podsetio da u januaru postoji samo jedan dan kada možemo da očekujemo potencijalno veće okupljanje ljudi, a to je 13. januar i proslava srpske Nove godine.

Foto: Tanjug

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Goran Vesić

#Turizam

#beograd

#kafići

#krizni štab