Strasti se ne smiruju nakon skandaloznog čina

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom paljenja lutke sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića u naselju Kaštel Stari, u Hrvatskoj te najoštrije osudio ovaj incident.

- Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13.2.2024. godine, tokom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj - naveo je Dačić.

Skandalozni čin ☝

Prema njegovoj oceni, spaljivanje lutke s likom Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje 2 države.

- Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji, i direktno i ozbiljno narušava odnose dveju zemalja - naglasio je Dačić.

Oglasio se i Vučić 👇

O paljenju lutke s njegovim likom danas se oglasio i sam Vučić.

- Video sam to, poslali su mi pre nego što sam stigao u Niš. Neko bi rekao da je žalosno da spaljujete ljudske lutke. Bio bih ljubomoran i zavidio bih da je bio neko drugi iz Srbije. Kad su mi spaljivali kuće i crkvu, šta je jedna lutka. Kod njih su izgleda spaljivanja tradicionalna. Siguran sam da je moj otac ponosan da im je njegov sin najveći problem, a oni mu ubili oca i dedu. Da smo mi to uradili, cela Evropa bi nam se nakačila na kičmu - izjavio je Vučić.

Autor: Avaz.ba