Prelet avijacije organizuje se nad 14 gradova 🛦

Pripadnici Garde Vojske Srbije će danas u 16 časova izvršiti počasnu artiljerijsku paljbu na tri lokacije u čast proslave Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Artiljerijska paljba biće izvršena sa Savske terase na Kalemegdanu, Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu i sa Niške tvrđave u Nišu.

Paralelno sa artiljerijskom paljbom, pripadnici Rečne flotile u Beogradu organizuju i defile brodova od Savskog jezera do Pančevačkog mosta, a u Novom Sadu od Žeželjevog mosta do Mosta slobode.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će prelet avijacije moći da vide građani Beograda, Mladenovca, Kragujevca, Kruševca, Niša, Jagodine, Požarevca, Smedereva, Pančeva i Novog Sada, dok će helikoptere na nebu videti meštani Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša.

U Domu Vojske Srbije u Nišu biće otvorena izložba Vojnog muzeja Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti, a organizuje se i prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Reprezentativni orkestar Garde će sa Policijskim orkestrom na Sretenje, sa početkom u 19.30 časova, izvoditi tradicionalne srpske marševe na promenadnom defileu Knez Mihailovom ulicom od Kalemegdana do Trga republike.

Autor: redportal.rs