I na leto ćemo morati da se pridržavamo svega

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se može očekivati da posle Božića dođe do blagog porasta broja slučajeva koronavirusa.

- Mislim da je i sam doček Nove godine, to jest, to što ga nije bilo u organizovanom smislu, znatno usporilo ovaj virus. Tu nema dileme. Bilo je malo opuštanja tokom nekih lepih dana. Može se očekivati da posle Božića dođe do nekog blagog porasta, mada je u Beogradu već nastao taj blagi porast, vidi se da brojke opet malo rastu - rekao je Kon za TV Hepi.

Ipak, ako ste mislili da ćemo uskro samo jednostavno da skinemo maske i nastavimo normalno da živimo, kao da se 2020. nije ni desila... varate se.

- I na leto ćemo morati da se pridržavamo svega, jer ako prime dve doze u razmaku od 21 dan, a nakon druge doze u najmanjem slučaju opet treba 21 dan, dakle, potrebno je mesec i po do dva da se stvori zaštitni nivo imuniteta. Može se reći da ćemo negde do septembra, oktobra biti u situaciji da se držimo mera - rekao je profesor Tiodorović u inervjuu za Blic.

Autor: Redportal.rs

#Maske

#koronavirus