Ima vojnika i policajaca

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Žandarmerijom i policijskim službenicima PU Vranje uhapsili su 8 pripadnika organizovane kriminalne grupe na jugu Srbije, saopštila je policija.

Njih osmiroca je uhapšeno zbog, kako se navodi, postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenih proizvoda, kao i držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Zanimljivo je da je osmi uhapšeni, N. P. (1976) pripadnik Vojske Srbije.

- U prethodnom periodu, tokom trajanja akcije, zaplenjeno je ukupno 333 kilograma marihuane, pa su krivičnom prijavom obuhvaćena još tri člana organizovane kriminalne grupe M. G. (1958), Ž. V. (1948) i policijski službenik J. B. (1983), koji se terete za ista krivična dela i oni se nalaze u pritvoru – kaže se u saopštenju.

Postoji opravdana sumnja da su sa Kosova osumnjičeni prebacivali marihuanu koristeći alternativne prelaze do skladišta u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć, kako se sumnja, vojnika i policijskog službenika.

Takođe, policija je kod članova organizovane kriminalne grupe našla nekoliko pištolja prilikom pretresa stanova koje su oni koristili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Autor: Redportal.rs

#organizovani kriminal

#policija

#uhapšeni