Rok za prijavu na tender je 25. februar

Posle 8 godina Bus plus više neće biti sistem preko koga se naplaćuje prevoz. Grad bira novog partnera za narednih 13 godina. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je novim ugovorom predviđen manji procenat naknade za privatnog operatora od maksimalnih 7,92% umesto 8,53%, preneo je RTS.

Rok za prijavu na tender je 25. februar, a biće sproveden po modelu javno-privatnog partnerstva kojem je prethodila studija o javnom prevozu u glavnom gradu koju je izradio Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu.

- Da je u prethodnom ugovoru naknada za privatnog operatora sprovedena po nižem procentu, Grad Beograd bi uštedeo 3.459.119 evra - rekao je Vesić i dodao da su za taj novac mogla da se izgrade dva vrtića.

Takođe, očekuje se unapređenje funkcionalnosti sistema i opreme - mogućnost plaćanja mobilnim telefonom putem aplikacije kojom će biti moguće i informisanje putnika u realnom vremenu o zastojima, promenama, izmenama reda vožnje, kao i slanje obaveštenja vezanih za isticanje, dopunu ili validaciju personalnih ili nepersonalnih kartica.

Autor: Redporta.rs

#autobusi

#busplus