Vučić je rekao da je Radoičić ulagao novac u svoju kuću na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će Milan Radoičić, koga Tužilaštvo tereti za teška krivična dela koja je sam priznao, da odgovara pred našim organima i da tek predstoji podizanje optužnice.

- Ne bih da branim Radoičića jer on odgovara pred našim pravosudnim organima i tek mu predstoji optužnica, kada se istraga sprovede, da li će biti proširenja istrage ili ne, to je na nadležnim državnim organima. Oni će ustanoviti sve te činjenice - rekao je Vučić.

On je to izjavio odgovarajući na pitanja novinara posle akademije povodom 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Vučić je rekao da je Radoičić ulagao novac u svoju kuću na KiM, i da nije iznosio pare iz Srbije, kao što to čine mnogi lideri bivšeg režima i opozicije.

Foto: Tanjug

- Sprovodi se istraga, nisam tužilac i nisam sudija da bih donosio bilo kakvu presudu, to bi bilo protivpravno - rekao je Vučić.

On je dodao da tužilac Radoičića goni za veoma teška krivična dela koja je sam priznao.

- Sam je priznao, nije bilo potrebe da čujete bilo koga drugog, čovek je došao i rekao "ja sam to uradio" i ponudio sebe - rekao je Vučić i dodao da će istraga biti nastavljena, optužnica podignuta

- Svi aspekti istrage biće pokriveni, odakle novac za oružje na crnom tržištu, sve će biti ustanovljeno. To je naša obaveza i mi ćemo svoj posao da obavimo - zaključio je Vučić.

Autor: Pink.rs