Zahvalio se na podršci njihovih država po pitanju poštovanja suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji 💪🏻

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Narodne Republike Kine, Indije i Tunisa u Beogradu.

Susret sa novoimenovanim ambasadorom Kine Lijem Mingom, predsednik Vučić je iskoristio da se još jednom zahvali Kini na njenoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije, istakavši da posebno vrednuje čelično prijateljstvo dve države, ali i prijateljski odnos sa predsednikom Si Đinpingom.

Izrazio sam uverenje da će svojim angažovanjem, radom i posvećenošću dati značajan doprinos daljem intenziviranju i obogaćivanju sveukupne saradnje naše dve zemlje.

U razgovoru sa ambasadorkom Indije Šubdaršini Tripati, predsednik Srbije izrazio je očekivanja da će intenzivirana saradnja Srbije i Indije nastaviti da se razvija i u narednom periodu, a izrazio je i očekivanja da će ambasadorka svojim angažovanjem i radom dati značajan doprinos daljem unapređenju tih odnosa.

Predsednik Vučić je primio i akreditive ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari, ističući da dve države imaju prijatelјski odnos utemelјenim na međusobnom razumevanju, podršci i zajedničkim vrednostima.

Autor: redportal.rs