Javnost juče isključena sa suđenja

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, bez prisustva javnosti, nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za 7 ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Javnost je juče isključena sa suđenja zbog svedočenja oštećenog I.S., kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.

Suđenje će biti isključeno za javnost do kraja ispitivanja I.S, a danas bi trebalo oštećenom pitanja da postavljaju advokati i optuženi.

Sa suđenja su udaljeni novinari i publika, dok su prisutni samo advokati, tužilac i optuženi.

I.S. u ovom postupku ima status posebno osetljivog svedoka, te detalji njegovog svedočenja ne treba da budu objavljeni u javnosti, zbog čega je upravo sud odlučio da on svedoči iza"zatvorenih vrata".

Pripadnici ove grupe se optužnicom terete da su ga oteli i držali u prostorijama na stadionu FK Partizan, gde su ga tukli, mučili i silovali.

Pre oštećenog, devetoro pripadnika ove grupe juče je otkazalo punomoćje advokatima, nakon čega su se Belivuk i Miljković javili da im je loše i tražili da ih pregledaju doktori.

Nakon što je sedam pripadnika grupe pregledala ekipa Hitne pomoći suđenje je nastavljeno.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#belivuk