Lepe vesti stižu iz Loznice

Da 2020. godina nije baš toliko crna, svedoče nam lepe vesti iz Loznice. Naime, ovaj grad dobio je lepu donaciju GIZ-a.

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Loznicu. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Kovid-19. Namenjeni su negovateljicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica, decu i osobe sa smetnjama u razvoju, a čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su oni izloženi.

Grad Loznica i Kancelarija za mlade Loznica imaju u planu da unaprede i usluge Volonterskog servisa za stare osobe i usluge Ličnog pratioca deteta koje se realizuju u našem gradu.

Verujemo da će upotreba ovih bicikala olakšati i pomoći onima kojima su prvenstveno namenjeni. Takođe, želeli bismo da obezbedimo članovima Udruženja penzionera da koriste bicikle, jer smatramo da je aktivnost starijih umnogome važna.

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe i obuhvata 2 električna bicikla, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Loznicu prilagođeni su vožnji u brdovitim i ravničarskim predelima.

Foto: pexels.com

Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. - Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine.

Foto: Infolo.rs

- Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije - rekao je Markus Majer, vođa projekta. Podrška opštini Loznica deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština.

Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala - 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

Autor: infolo.rs/redportal.rs

#Loznica

#donacija

#električni bicikli