Brnabić je, na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, rekla i da na sednici Vlade nisu imali nijedan neusaglašen stav, a ne da je neko napuštao sednicu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u Srbiji posle dva masovna na ubistva na delu, kako je rekla, direktan pokušaj destabilizacije Srbije od strane stranih službi i ponovila da u Srbiji neće biti promene vlasti bez izbora.

Brnabić je, na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, rekla i da na sednici Vlade nisu imali nijedan neusaglašen stav, a ne da je neko napuštao sednicu.

- Poručujem građanima Srbije da ne verujemu u laži, dezinformacije i pokušaje da se stvori haos u Srbiji od strane stranih službi. Ovo je sve što se dešava direktno od stranih službi, sve što se dešava je direktna destabilizacija Srbije - poručila je premijerka.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/N.M.

Ona je naglasila da se njene reči ne bi izvlačile iz konteksta, da nije pričala o tragedijama, već svemu onome što se dešavalo nakon tragedija.

- I što se svaki dan pojačava. To da je Ivica Dačić napustio sednicu Vlade može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju. Takvu bezočnu laž može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju. To je lako proverljiva laž - istakla je Brnabić.

Dodala je da je druga stvar, koju je, kako je rekla, i juče i danas ponovila najmanje 20 puta to da će se vlast u Srbiji menjati samo voljom građana na izborima.

- Neće biti Majdana, vlast se neće menjati na ulici i izbori su jedini mehanizam, a mi se nećemo držati funkcija i ostavke su najmanji problem. Da, možemo da idemo na izbore, ali se samo neće dozvoliti da se bez izbora menja vlast - poručila je premijerka.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Prema navodima pojedinih medija, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić napustio je sednicu Vlade zbog neslaganja oko nekih pitanja.

Dačić je za Tanjug rekao da pojedini mediji danima objavljuju "laži u cilju unošenja konfuzije u susret 26-om maju" i da će ta stranka sa svojim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije učestvovati na skupu.

Autor: Pink.rs

#Ana Brnabic

#Narodna skupština

#Srbija