Ruski trgovinski lanac u januaru otvara prodavnice u Srbiji

Kako je za Politiku potvrdila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, ruski diskontnog trgovinskog lanca Mere dolazi na srpsko tržište. Lanac bi trebalo da bude otvoren u janauaru.

Prema njenim rečima, objekti su već u pripremi i do sredine januara bi trebalo da budu otvorene radnje u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je otvaranje ukupno 15 prodavnica u Srbiji.

- Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je tržište maloprodaje u Srbiji jedno od perspektivnijih u regionu, a dolazak još jednog velikog trgovca će povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže - izjavila je Matićeva.

Kako je nedavno preneo portal Ritejl Srbija, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom Srbije na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Prema ranije objavljenim podacima, ova kompanija navodno planira da na našem tržištu otvori najmanje 100 objekata, kao i da će cene biti 20 odsto niže od prosečnih. Mere je, inače, pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor.

Na zvaničnom sajtu ove kompanije piše da ima više od hiljadu prodajnih mesta u Rusiji, Belorusiji, Kazahstanu, Nemačkoj, Poljskoj i Kini. Kada je reč o asortimanu, navode da u ponudi imaju više od hiljadu proizvoda i da osim hrane nude i male kućne aparate, belu tehniku, alat.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#Trgovniski lanac

#rusija

#saradnja