Saradnja dve zemlje na visokom nivou

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa izraelskim ambasadorom u Beogradu Jahelom Vilanom.

Tema sastanka bila je ulaganje investitora iz Izraela u Srbiji, a Basta je ocenio da je saradnja Srbije i Izraela na visokom nivou, posebno u pogledu ekonomske saradnje, čemu je doprinelo nedavno otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu.

Zajedno menjamo izgled Srbije i ulažemo u bolju budućnost. Naš zadatak je da pružimo institucionalnu podršku poslovnom okruženju i da omogućimo poslovnim zajednicama obe strane da maksimizuju svoje poslovne potencijale. Ponosan sam što izraelske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru investicionu lokaciju, posebno sam ponosan što grade u Srbiji.

On je poručio i da investitori iz Izraela mogu očekivati podršku i pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata.

Ambasador Vilan je istakao da je od velike pomoći poslovnoj zajednici nedavno uspostavljanje direktne avio-linije od Beograda do Tel Aviva.

Ministar privrede i ambasador Izraela su se usaglasili da postoji još prostora za unapređenje privrednje saradnje dve zemlje.

View this post on Instagram

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

IZVOR: IG / @rade.basta

Autor: redportal.rs