Brojna italijanska delegacija na sutrašnjem forumu u Beogradu

Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije biće održan sutra u Palati Srbija, u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonija Tajanija.

Na forumu, u Palati Srbija, učestovaće 246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, a već je zakazano i oko 400 bilateranih sastanaka, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije koja organizuje forum uz podršku italijanskih partnera, Ambasade Italije u Beogradu i Agencije za trgovinu Italije.

Direktor u PKS Mihailo Vesović je rekao da će u poseti Srbiji biti najveća italijanska delegacija u poslednjih 10 godina, kao i da će to biti najveći poslovni forum koji smo imali u poslednjih pet godina na bilateralnom nivou.

Kazao je da predstavnici italijanskih kompanija dolaze zajedno sa predstavnicima poslovnih asocijacija, institucija, organizacija…

Cilj foruma je, osim unapređenja ukupnih ekonomskih odnosa Srbije i Italije, proširenje saradnje na oblast visokih tehnologija zasnovanih na inovacijama i naučnim dostignućima i predstavljanje mogućnosti za nove investicije italijanskih kompanija u Srbiji, navode iz PKS.

Vesović je za Tanjug rekao:

Imamo veliki poslovni forum na kome će se obratiti Tajani i predsednik Vučić. Učestuje i veliki broj predstavnika važnih finansijskih institucija iz Srbije.

Na forumu će biti održana tri okrugla stola: Tehnološke inovacije: Zelena i energetske tranzicija, zatim Održiva poljoprivreda i Agri-tek i na kraju Infrastruktura.

Autor: tanjug.rs

#Italija

#Srbija

#aleksandar vučić

#forum

#palata srbija