Nastavljaju se pregovori o Kosovu i Metohiji

U današnjem dijalogu između Beograda i Prištine, čiji je početak zakazan za 15 sati u Briselu, prvi planirani bilateralni sastanak predstavnika EU je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim oko 16.15 sati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Očekuje se da bilateralni sastanci sa liderima traju po jedan sat, a zatim bi Vučić i Kurti zajedno trebalo da se sastanu sa šefom EU diplomatija Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom.

Prema planu, ukoliko ne dođe do saglasnosti između Vučića i Kurtija, ponovo će biti održani bilateralni sastanci lidera za evropskim predstavnicima. EEAS planira konferenciju za novinare na kraju sastanka.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana, uz jasno određena ograničenja, saopštila je ranije Služba za saradnju s medijima predsednika Republike. 

Autor: Novosti.rs

#Kosovo i Metohija

#aleksandar vucic

#brisel