Ambasador zahvalio na prijateljstvu i 140 godina diplomatskih odnosa

Ambasada Japana u Beogradu priredila je sinoć u hotelu Metropol svečani prijem povodom rođendana cara Naruhita.

Proslava rođendana japanskog cara organizovana je u Ministarstvu spoljnih poslova u Tokiju, kao i diplomatskim predstavništvima Japana širom sveta. Domaćin proslave u Beogradu bio je ambasador Kacumata Takahiko koji je podsetio da je Naruhito po redu 126. car Japana, a da istorija Zemlje izlazećeg sunca počinje upravo ustoličenjem cara Đinmua, što Japan čini najstarijom i najdugovečnijom državom sa ovim oblikom vladavine na svetu.

On je zahvalio Vladi Srbije i narodu na dugogodišnje prijateljstvo sa Japanom i na 140 godina dugu istoriju diplomatskih odnosa dve zemlje, koji su uspostavljeni za vreme kralja Milana Obrenovića. Takođe, zahvalnost je uputio i predsednici Vlade Ani Brnabić, zbog njenog prisustva ustoličenju cara Naruhita i državnoj sahrani bivšeg premijera Abea, nastradalog u atentatu prošle godine.

Pored premijerke, prijemu su prisustvovali ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, kao i ministri bez portfelja Edin Đerlek i Novica Tončev.

View this post on Instagram

A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

IZVOR: IG / @anabrnabic

Autor: redportal.rs

#Ambasada Japana

#Ana Brnabić

#Car Japana

#Naruhito

#japanski car