U najavi prodaja više hiljada dronova u sledeće dve godine

U toku je IDEX 2023 jedan od najvećih sajmova naoružanja na svetu, na kome i država Srbija ima svoj štand na kome izlažu najveća imena srpske namenske industrije. Među njima je i jedina privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom oružanih dronova PRDC.

Nakon dešavanja u ratu u Ukrajini, kao i pre toga u kratkom sukobu u Nagorno-Karabahu, postalo je jasno većini vojnih stručnjaka u najvećim i najmoćnijim državama sveta da je na pomolu revolucija u dronovima - oni su sada postali nezamenjljivi u svakom aspektu ratnih sukoba.

S toga ne treba da nas čudi da je ogroman broj zemalja najavio velika povećanja u svojim izdacima za vojsku i mežu prvim stavkama koje se uvek navode su višenamenski dronovi - sve od izviđača, preko bombardera do dronova samoubica.

Upravo iz tog razloga na sajmu u Abu Dabiju, pravu malu senzaciju napravila je srpska kompanija u vlasništvu Zeljka Mitrovića koja je zabeležila ogroman i neočekivan uspeh u plasiranju svojih višenamenskih dronovova - posebno modela IKA bombarder.

U kratkom obraćanju ta televiziju Pink Mitrovića i Miloša Petrašinovića navedeno je da, sudeći po potražnji koja je zabeležena za srpskim dronovima na sajmu, se očekuje prodaja od VIŠE HILJADA različitih modela dronova u sledeće 2 godine!

Celu izjavu možete pogledati ovde:

View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: Instagram / zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs

#2 godine

#Abu Dabi

#Arapske zemlje

#BUDŽET

#Dronovi

#Hiljade

#IDEX 2023

#Industrija

#NAMENSKA

#Oprema

#Oružje

#SAD

#Sajam

#UAE

#Ukrajina

#Vojske

#bombarder

#dronova

#ika

#interesovanje

#izdvajanje

#kamikaza

#naoružanje

#ogroman

#rat

#rusija

#ujedinjeni arapski emirati

#uspeh