Za kupovinu se nadmetalo 7 kupaca

Geneks kula je prodata za 2,4 milijarde dinara. Za kupovinu se nadmetalo 7 kupaca, među kojima i poznate srpske kompanije, ali ko je novi vlasnik i dalje se ne zna jer je krajnju cenu izlicitirao zastupnik kupaca.

Neki kažu treća sreća, a nije ni isključena imajući u vidu veliku zainteresovanost za kupovinu ovog objekta sada kada je cena prilično spuštena. Poslovni deo Geneks kule na samom početku prodavan je za dve milijarde dinara. Sada se procenjuje na 834 miliona dinara. Cena je praktično pala sa 17 na oko 7 miliona evra.

Prvo javno nadmetanje u 2022. godini bilo je 23. maja i proglašeno je neuspešnim jer nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je tada Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Početna cena na prvom nadmetanju iznosila je nešto preko 2 milijarde dinara. Geneks kula ili poslovna polovina "Zapadne kapije Beograda" po drugi put oglašena je na prodaju 25. jula, a na tom nadmetanju cena je iznosila1,46 milijardi dinara, prenosi B92.

Kako poslovni deo Geneks kule ne bi otišao u ruke stranog ili privatnog investitora, stanari stambenog dela i okolnih zgrada nedavno su održali protest. Traže da se prodaja zaustavi i predlažu da ovaj simbol Beograda kupi država.

Privredni sud u Beogradu je još marta 2017. proglasio bankrot u Generaleksportu, a u stečaju je od 2015. U stečaju je godinama i njena kćerka firma ICG.

Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora ukupne površine 14.943 metra kvadratna, kao i prostori između 27. i 37. sprata čija je ukupna površina 1.450 kvadrata. U celinu je uvrštena i garaža površine oko 9.000 kvadrata, kao i 10 garažnih prostora površine 6.445 kvadrata. Javno nadmetanje biće održano 6. februara u 12 sati na adresi Terazije broj 23.

Zgrada u Ulici Narodnih heroja 43 u vlasništvu je kompanije za međunarodnu i unutrašnju trgovinu, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i vazdušni saobraćaj Generalexport u stečaju.

Autor: blic.rs / B92.net

#Geneks kula

#cena

#prodata