Srednja škola unutrašnjih poslova je dobila naziv po prvom popečitelju dela unutrašnjih poslova Jakovu Nenadoviću.

- Osnivanje srednje škole unutrašnjih poslova predstavlja potrebu MUP za školovanjem kadrova koji će se u budućnosti bributi o sigurnosti građana Srbije. Sama ideja o reaktivaciji škole nastala je među stručnim krugovima, a ideju je podržao ministar Bratislav Gašić. Škola je dobila naziv po prvom popečitelju dela unutrašnjih poslova Jakovu Nenadoviću - kaže dr Danilo Stevandić, državni sekretar MUP.

Interesovanje za upis nove generacije već je veliko.

- Tradicionalno postoji veliko interesovanje za humane profesije kao što je poziv policajca. Nakon izvršene selekcije, odabraćemo najboljih 200 devočjica i dečaka koji će po završetku školovanja početi da rade u MUP - dodaje Stevandić.

Podsećamo da je Vlada Srbije donela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici, što je objavljeno i u Službenom glasniku:

Škola će, počev od školske 2023/2024. godine, ostvarivati planove i programe nastave i učenja stručnog obrazovanja i vaspitanja u četvorogodišnjem trajanju u području rada stručne škole: ekonomija, pravo i administracija.

Do imenovanja Školskog odbora, Vlada je obrazovala Privremeni školski odbor, koji čine većinom oficiri policije.

Autor: RedPortal