Ceo automobil izrešetan

Kako prenosi portal Mondo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali oko 11 časova i 30 minuta kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i da je tom prilikom ranjen Miljan Delević.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu. Njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom je prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Kako je Petković dodao, pripadnici Rosu na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira.

Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM.

Autor: Mondo.rs

#Izrešetan

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovska policija

#napad

#otvorena vatra

#oucanj

#policija

#rafali

#ranjeni

#rosu

#srbi