Topla zima i dalje traje

U ponedeljak toplije od proseka za ovo doba godine i vetrovito uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je kratkotrajna kiša, posebno u toku popodneva i večeri. Oblaci se brzo premeštaju od jugozapada i zapada na istok.

Vetar umeren južni i jugoistočni, u košavskom području i posebno u južnom Banatu pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 5°C, a maksimalna od 8°C u do 12°C. Uveče suvo.

Beograd:

U ponedeljak toplije od proseka i vetrovito uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je kratkotrajna kiša u drugom delu dana. Vetar umeren do pojačan jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 12°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša.

Niš:

U ponedeljak toplije od proseka uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 12°C.

Užički region:

U ponedeljak ujutru slab mraz, a tokom dana toplije od proseka za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je kratkotrajna kiša, posebno u toku popodneva i večeri. Vetar slab do umeren južni i istočni, u planinama jak jugo. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 9°C do 11°C. Na Zlatiboru i Tari toplije sa mogućom kratkotrajnom kišom i do 6°C na 1000 mnv.

Foto: Unsplash.com

Vojvodina:

U ponedeljak toplije od proseka i vetrovito uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je kratkotrajna kiša, posebno u toku popodneva i večeri. Oblaci se brzo premeštaju od jugozapada i zapada na istok. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 5°C, a maksimalna od 9°C u do 12°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša.

Novi Sad:

U ponedeljak toplije od proseka uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je kratkotrajna kiša u drugom delu dana. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 12°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša.

Subotica:

U ponedeljak toplije od proseka uz promenljivu oblačnost. Moguća je kratkotrajna kiša. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 9°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša.

Vreme narednih dana:

U utorak toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar, na planinama vrlo jak. Tokomd ana promenljiva oblačnost, pa je moguća i kratkotrajna kiša, ali i sunčani intervali. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 8°C, a maksimalna od 9°C do 15°C. Uveče relativno toplo.

Do petka vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i povremena naoblačenja sa prolaznom kišom. Obilnih padavina biće u Hercegovini i Crnoj Gori. U petak i za vikend zahlađenje prema današnjoj prognozi.

Autor: mondo.rs