Bebu našao i spasio slučajni prolaznik 👇🏻👶🏻

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da je teško komentarisati slučaj ostavljene bebe kada se ne znaju sve okolnosti i dodao da je važno da su institucije dobro funkcionisale, a najvažnije da je beba sada dobro.

- Kada je pronađena beba je prevezena u Klinički centar na pedijatriju gde utvrđeno da je u dobrom zdravstvenom stanju. Nakon toga nadležne službe su obezbedile da beba bude urgetno prebačena u hraniteljsku porodicu. Tu se pokazala dobra saradnja između Centra za socijalni rad i Centra za roditeljstvo i usvojenje - rekao je Dašić.

Dodao je da je informisan da je majka koja je ostavila dete pronađena i privedena na dalje ispitivanje.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik, Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš koji je ispričao šta se sve desilo u noći između 9. i 10. januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju - priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - ispričao je Miloš.

Autor: Novosti