Beograd uskoro dobija još jedan poslovni centar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade Beobanke na Zelenom vencu.

Zgrada na Zelenom vencu izgrađena je 1960. godine, prema projektu arhitekte Milice Šterić, a prvobitno je bila namenjena za potrebe Energoprojekta. Kasnije ju je preuzela nekadašnja Beobanka. Bila je to prva zgrada u Beogradu sa staklenom fasadom.

Ministar Goran Vesić podsetio je da se na projektu rekonstrukcije ove zgrade radilo dok je bio zamenik gradonačelnika Beograda:

Tada smo planirali da Beograd istovremeno sa rekonstrukcijom ove zgrade iseli okretnicu autobusa u skladu sa planom o izmeštanju svih autobuskih okretnica u centru grada i da raspiše tender za rekonstrukciju vidikovca koji je sada zauzet bespravnim objektima i da tu bude urbani džep. Sam objekat je trebalo da postane umetnički centar.

Vesić je podsetio i da je sam objekat, nakon rekonstrukcije, trebalo da bude umetnički centar. Prema novom projektu, zgrada Beobanke će postati poslovni centar.

IZVOR: TW / @sicveO11

Autor: redportal.rs