Konferencija Uticaj pandemije koronavirusa na stanje ljudskih prava

U Srbiji će Međunarodni dan ljudskih prava biti obeležen konferencijom Uticaj pandemije koronavirusa na stanje ljudskih prava, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 10. decembar za Dan ljudskih prava 1950. godine. Deklaracija o ljudskim pravima po prvi put u istoriji čovečanstava proklamuje zajedničke standarde ljudskih prava koje treba da postignu svi narodi i sve nacije sveta.

Tokom pandemije COVID-19 prekršena su neka ljudska prava kako bi se sprečilo širenje infekcije. Mnogi ljudi nisi poštovali zabrane, a dosta institucija koje se bave problemima ljudskih prava su dale velike kritike na prekršaje država.

IZVOR: YT / UN Human Rights

Na konferenciji će učestvovati premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkamper i, kao domaćin, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Autor: redportal.rs

#ljudi

#ljudska prava

#medjunarodni dan ljudskih prava