Sumnja se da nije propisno zatvorila pse nakon hranjenja

Osnovni sud u Mladenovcu odredio je pritvor do 30 dana Violeti M, koja se sumnjiči da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali V.R. (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo, saznaje Tanjug.

Prema saznanjima Tanjuga, pritvor je određen osumnjičenoj kako ne bi uticala na svedoke.

Više javno tužilaštvo u Beogradu prethodno je saopštilo da je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu danas saslušana Violeta M. (50), koja je tom prilikom izjavila da ne priznaje krivično delo.

Nakon toga tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M.S, koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani 3 psa mešanca.

Sumnja se da je ona 4. januara oko 09.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na Ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 sati napali V.R. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled čega je preminuo na licu mesta.

Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede, nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a pse je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene.

Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi, ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene ćerke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Violeta M. zadržana je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija V.R, navelo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#pritvor

#psi izujedali