Hakerska grupa Anonimusi, poznata po brojnim akcijama širom sveta, uputila je krajem decembra prve pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću

Hakerska grupa Anonimusi objavila je danas još jednu poruku na svom nalogu na Tviteru, u kojoj tvrdi da je, nakon sajta Vojske Srbije, hakovala i sajt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ukoliko želi da se igra vatrom, hajde da počnemo. vucic.rs oboren - navela je grupa Anonimus TV na nalogu na Tviteru, na kojem uz naziv grupe stoji ukrajinska zastava, prenosi Telegraf.

Iako Anonimusi tvrde da je sajt predsednika Srbije oboren, ta stranica i dalje radi, kao i sajt Vojske Srbije, za koji su Anonimusi u jednoj od prethodnih objava na Tviteru naveli da su ga hakovali. Grupa je Vučiću, kojeg je nazvala "marionetom Putina", poručila da, pošto je spreman da ih izazove, ispuniće mu želju.

- Ovo je samo početak, uskoro će biti svedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas - napisali su oni.

U prethodnom tvitu, nazivajući Vučića fašistom, poručili su mu da "ne gubi vreme sa psima", da su oborili sajt Vojske Srbije i da ne potcenjuje Anonimuse.

- Vaša vojska sada ne može da laje. Ne potcenjujte ni Anonimusa, stavićemo vam povodac - navodi se u pretećem tvitu.

Hakerska grupa Anonimusi, poznata po brojnim akcijama širom sveta, uputila je krajem decembra prve pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću navodeći da, ukoliko ne obustavi "akcije na Kosovu", ljudi na Kosovu neće biti bez podrške.

Vučić je zatim reagovao šaljivo na pretnje i na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav okačio fotografije na kojima je u igri sa dva psa, a u opisu je napisao: "Spremamo se za borbu protiv anonimusa".

Autor: Telegraf