Najradosniji sam kada sam sa vama, poručio je patrijarh

Patrijarh srpski Porfirije je u sredu 4. januara u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru podelio božićne paketiće deci iz višedetnih porodica i bez roditeljskog staranja.

Podela paketića organizovana je u saradnji Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i organizacije Naši Srbi – Our Serbs iz Čikaga, koju predvodi Keti Fenslou.

Nakon umetničkog dela programa u kojem je nastupao dečji hor Slavujčići, patrijarh je rekao:

Ja sam najsrećniji kada se okupljamo, a posebno kada se okupljamo u hramu Svetog Save. Najradosniji sam kada sam sa vama, jer od vas i ja, ali i svi odrasli, možemo i treba da se učimo šta to znači kada volimo Boga i kada volimo sve oko nas, najpre svoje roditelje, svoju braću, sestre i svoje prijatelje. Od vas se učimo ljubavi, a zajedno sa vama svi znamo da nas Bog sve voli, a naročito vas, deco. I kad god ste na bilo koji način tužni i neraspoloženi, kad imate utisak da vas oni koji su pored vas ne razumeju, vi dobro znate da vas ne samo razume nego i istinski voli Bog, i to ne bilo koji Bog, nego Bog koji je postao dete, koji se rodio u pećini da bi uverio i vas i sve vas da i nevolje, teškoće, ljutnje i neraspoloženja jesu samo trenuci u kojima imamo mogućnost da osetimo da nikada nismo sami i da je Bog uvek sa nama. Bog je naročito sa vama i zato je naša radost velika, jer kada smo sa vama mi znamo da je Bog kroz vas i preko vas i sa nama odraslima. Ja vam čestitam svima Božić. Neka vas sve Gospod blagoslovi da čujete reč Njegovu i da pobedite svaku nevolju molitvom, verom u Boga i ljubavlju. Živeli! Neka vas sve Gospod blagoslovi! Mir Božji – Hristos se rodi!
View this post on Instagram

A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

IZVOR: YT / @porfirije_patrijarh

Autor: redportal.rs

#Božićni paketići

#Patrijarh Porfirije

#patrijarh srpski

#patrijarh srpski Porfirije

#porfirije

#srpska pravoslavna crkva