Nedeljković: Nikoga ne mrzim, volim svoju zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu Nikolu Nedeljkovića, koji je pušten na slobodu nakon 6 meseci provedenih u zatvoru u Prištini, zahvalio mu na odnosu koji je imao prema državi i svom narodu i ponudio posao.

- Nikola voli da se bavi tehnologijama i studira na Višoj poslovnoj školi i imamo dve ponude za tebe, da li hoćeš u Kancelariji za KiM da se baviš humanitarnim radom i studiraš ili hoćeš da radiš u Ministarstvu za telekomunikacije - rekao je Vučić Nikoli Nedeljkoviću, koji je sa roditeljima i sestrom došao u prijem u Predsedništvo Srbije.

Vučić mu je rekao da može sam da izabere pošto je imao takav odnos prema svojoj zemlji i narodu i da će mu zato država pomoći.

- Bićeš pojačanje za državu, hvala sine još jednom što si imao čvrstu sprsku glavu - istakao je Vučić.

- Roditelji su te najviše čekali, Majka Slobodanka je imala puno zdravstvenih problema i govorila je - samo da dočeka sina - kazao je Vučić.

On je preneo da mu je Nikola rekao da se nije plašio jer je znao da ništa nije uradio.

- Kao i mnogo naše dece koja na Vidovdan odu na Gazimestan, zamiliste strašnog greha, vidi se na snimku kako da viče - Srbija i što je nosio majicu - Nema predaje. To je bio sav greh, pa su pronašli trojicu pripadnika KPS, koji nisu ni ponovili tobož inkriminišuće delo, a toga naravno na snimcima ni nema. Kao što su upadali u stanove i kuće Srba, pa dovodili navodne svedoke da kažu da su tu živeli, tako su i ovde želeli da slome jednog mladića samo zato što je Srbin. Mi smo se onoliko malo koliko smo mogli trudili da pomognemo, iako je teško razgovarati sa onima razgovor nisu ni želieli. Zato bilo važno da ostaneš čiste glave.

Mladić Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koga je na Vidovdan uhapsila kosovska policija na Gazimestanu, pušten je na slobodu pre 2 dana.

Nedeljković je 6. septembra osuđen na 8 meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti", posle čega je 2 meseca proveo u pritvoru.

Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću.

Nikola Nedeljković koji je na Kosovu i Metohiji proveo u zatvoru 6 meseci rekao je danas tokom sastanka sa predsednikom Srbije da nikoga ne mrzi kao što su ga optužili i osudili, već da samo voli i poštuje svoju zemlju.

Nedeljković je naveo da se nikada nije bavio politikom i da ga ona i ne zanima i zahvalio predsedniku, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i srpskom narodu što su od početka bili uz njega i njegovu porodicu i pružali im punu podršku.

- Bitno mi je da kažem da ne mrzim nikoga, kao što su me optuživali i osudili, samo volim i poštujem svoju zemlju, volim svoje i to je to - kazao je Nedeljković.

Predsednik Vučić je kazao da se za ponude za posao koje je Nedeljković dobio nisu ranije dogovarali.

- Mi se nismo dogovorili, Nikola ovo prvi put čuje, u svakom slučaju kada sam video vaš zagrljaj tog dana toliko mi je značilo, vaš dom u Sremčici mi je bio dom svakog našeg čoveka u Srbiji i gde god da živi, hvala što si imao mirnu, hladnu, ali čvrstu srpsku glavu da to sve izdržiš - kazao je Vučić Nedeljkoviću.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Vučić