Čestitka upućena svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru

Sutra je dan kada najveći deo hrišćana širom sveta slavi Božić. Danas, kada se po gregorijanskom kalendaru slavi Badnji dan, mnoge javne ličnosti u našoj zemlji uputile su čestitke vernicima koji će sutra proslaviti Hristovo rođenje.

U Srbiji je od svih vernika koji danas proslavljaju Badnji dan najveća zajednica rimokatolika, na čelu sa novim beogradskim nadbiskupom Ladislavom Nemetom, pa je najveći broj čestitiki upućen, pre svega, na njegovo ime.

U skladu sa dobrom praksom da javni funkcioneri Republike Srbije poštuju praznike svih konfesija, ministar privrede Rade Basta uputio je preko svog Instagram naloga novom beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu čestitku povodom predstojećeg praznika.

Ministar je čestitku uputio i svim vernicima koji sutra proslavljaju Božić, sa željom da mir, sloga i uzajamno poštovanje ostanu temelj na kome građani Srbije različitih konfesija grade zajedničku budućnost.

View this post on Instagram

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

IZVOR: IG / @rade.basta

- Ovim putem upućujem božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. Mir, sloga i uzajamno poštovanje temelj su na kome smo dugo godina baštinili zajedničke hrišćanske vrednosti i tradiciju. Želim vam da Rođenje Gospodinovo dočekate u miru i radosti praznika! - napisao je ministar Basta u svojoj objavi

Autor: redportal.rs

#Ministar BASTA

#rade basta