Šef srpske diplomatije osudio postojanje spiskova na kojima se nalaze i brat i sin predsednika Vučića.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je pojava spiska Srba sa KiM koji treba da budu uhapšeni, a među njima i starijeg sina i brata predsednika Aleksandra Vučića, još jedan dokaz ne samo ludosti onoga što radi Aljbin Kurti već i pokazatelj koliko je spreman na dalje zaoštravanje situacije. Nakon potpisivanja Protokala o saradnji sa Ministarstvom za informisanje i telekomunikacije u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je rekao da pojava spiskova za hapšenje Srba na KiM potvrđuje dve stvari.

- Prva je da je laž da nema spiskova, kako su oni govorili, već da se na njima nalaze i članovi porodice predsednika Vučića. Druga stvar koje se potvđuje je da je glavni uzrok svih problema, glavni remetilački faktor, pretnja miru i stabilnosti region jeste Aljbin Kurti i njegova klika - poručio je Dačić.

To je još jedna potvrda jedinstva državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Vučićem i Srpske liste, odnosno srpskog naroda na KiM.

- Veličanstveni jučerašnji skup pokazuje kolika je snaga naroda kada se bori za slobodu i mir. Svesni smo toga da Kurti želi da protera Srbe sa KiM i time ostvari prečicu za rešavanje pitanja KiM. To mu svakako nećemo dozvoliti, a to pokazuju i kom im najviše smeta - predsednik Vučić - rekao je Dačić i dodao da napadom na porodicu predsednika i stavljanjem na spiskove članova porodice žele da izvrše pritisak na njega.

To je sramno i nedopustiv, kazao je Dačić i dodao da očekuje najoštriju osudu međunarodne zajednice.

Istakao je, međutim, da do sada nije čuo nijednu reakciju međunarodne zajednice.

- Svima je jasno da su predsednik Vučić i Srbija konstruktivan deo dijaloga Beograda i Prištine. Svi govore da je Kurti problem, ali šta rade da reše taj problem? Ćutanjem mu daju podršku da protera srpski narod sa KiM - zaključio je Dačić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dačić

#Kosovo

#Kurti