Srbi opstali u ovoj enklavi suočeni su, po njegovim rečima, sa pritiscima vlasti u Prištini

Ministar privrede Rade Basta dao je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju trenutne situacije na Kosovu i Metohiji.

- Izražavam bezuslovnu podršku predsedniku Vučiću u borbi za prava naših građana i Srbima iz Velike Hoče u borbi za opstanak na Kosovu i Metohiji. Ova podrška naročito je važna danas od strane svih pojedinaca i instucija, kako iz Srbije, tako i iz drugih zemalja, jer danas je Međunarodni dan ljudskih prava. Veliki srpski pisac Branislav Nušić je zapisao: Srbi Velike Hoče najviše su se održali protiv zuluma, stoga se u celoj Podrimi smatraju kao najodvažniji - naveo je Basta u svojoj objavi na Tviteru.

Srbi opstali u ovoj enklavi suočeni su, po njegovim rečima, sa pritiscima vlasti u Prištini.

Proteklih dana videli smo stravične prizore maltretiranja srpskog stanovništva, uključujući i osoba sa invaliditetom, uz korišćenje dugih cevi, u kojem su učestvovali i pripadnici albanskog dela KFOR-a - poručuje ministar.

Ipak, kaže on, u svemu mračnom uvek postoji neka svetla tačka.

- Raduje me vest da će manastir Hilandar darovati 20.000 litara vina porodici Petrović iz Orahovca, kojoj su privremene prištinske institucije protivpravno oduzele vino. Nema predaje - zaključuje Basta.

Autor: redportal.rs

#aleksandar vučić

#kim

#ministar privrede

#rade basta