Srbija će biti potpuno povezana savremenim putevima, poručuje ministar saobraćaja

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je, nakon učešća na Regionalnoj look-up eko konferenciji na Kopaoniku, da je kompanija Behtel koja gradi Moravski koridor potvrdila da će prva deonica tog auto-puta biti završena do kraja aprila naredne godine.

Kompanija Behtel je u razgovoru sa njim i Aleksandrom Antićem (direktor Koridora Srbije) rekla da stoji iza toga da će do kraja aprila biti završen deo od Pojata do Makršana, što je ispred Kruševca, potvrdio je Vesić.

Do kraja septembra biće završen deo do Koševa, znači biće priključen Kruševac i onda imamo još dve deonice. Od Adrana, što je već priključenje Kraljeva, prvi kvartal 2024. i onda ćemo imati poslednji deo između Koševa i Vrbe kod Kraljeva, što znači priključenje Trstenika i Vrnjačke Banje 2025. godine.

Naglasio je da, uprkos nekim aktuelnim kašnjenjima radova, odlaganja krajnih rokova za njihovo okončanje neće biti, a to je prvi kvartal 2025. godine.

On je naglasio da je to prvi auto-put u Srbji koji se prostire pravcem istok-zapad i dodao da će on, uz Fruškogorski koridor, brzu saobraćajnicu ka Golupcu i još neke projekte koji su u planu, povezati potpuno Srbiju savremenum putevima, što je veoma važno za razvoj zemlje.

Autor: tanjug.rs

#Goran Vesić

#Ministar saobraćaja

#Ministarstvo saobraćaja

#Vesić

#moravski koridor