Nepoznato lice oštetilo vozilo člana Kriznog štaba

Epidemiologu i članu Kriznog štaba dr Branislavu Tiodoroviću u toku jučerašnjeg dana izgreban je automobil na ulicama Niša.

Naime, kada je dr Tiodorović izašao sa sastanka u Gradskoj kući u centru grada, primetio je ogrebotinu duž prednjih i zadnjih vrata na jednoj strani svog automobila.

On je u izjavi za medije povodom ove situacije rekao da ne razume bavljenje pojedinih ljudi politikantvom u doba pandemije, umesto da svi budemo jedinstveni u borbi protiv virusa.

- Ja nisam političar i ne bavim se politikom. U sve ovo sam ušao čista srca, a danas, povrh svega, doživljavam da mi izgrebu auto. Pa dokle? I zašto? - rekao je Tiodorović u izjavi za Blic.

Dodao je i kako se pozivu svoje države i naroda uvek odazivao, nevezano za to ko je trenutno na vlasti, pa je tako podsetio i na epidemiju svinjskog gripa kada se 2009. godine odazvao pozivu ministra Tomice Milosavljevića. Danas se, kako kaže, iako je u penziji odazvao pozivu predsednika da pomogne u borbi protiv opakog virusa, jer smatra to svojom dužnošću.

- Ja, koji sam se usavršavao u Pasterovom Institutu u Parizu, koji sam prošao kroz 200 epidemija kao lekar, da budem prozvan da sam nestručan?! Izvinite, ali mene to uznemirava - kaže niški doktor.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Niš

#izgreban auto

#korona

#kovid

#krizni štab

#nišu

#tiodorović