Ambasador Šmid je u razgovoru prepoznao značaj akcije "Žene su zakon" koju je pokrenuo ministar Basta.

Ministar privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom.

Bilateralni odnosi su na dobrom nivou, saglasili su se sagovornici, a Švajcarska je jedan od najznačajnijih partnera Srbije.

Ambasador je u razgovoru prepoznao značaj akcije Žene su zakon koju je pokrenuo ministar Basta, a koja ima za cilj da osnaži žensko preduzetništvo.

Ministar je zamolio ambasadora Šmida da prenese poruku švajcarskim investitorima o važnosti pružanja podrške ženama u Srbiji pri zapošljavanju.

- Svim švajcarskim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiju pružiću nesebičnu pomoć kao ministar privrede jer je naš zajednički interes da ta saradnja bude još veća. Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore i radnike“, poručio je Basta i dodao da treba obratiti pažnju na žensko preduzetništvo.

Ambasador Švajcarske istakao je da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio se ministru Basti što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlje na viši nivo.

Kako je naveo ambasador Šmid, ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i zato je važno podržati žensko preduzetništvo i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima, potencijalima banjskog turizma u Srbiji, kao i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: Ministarstvo privrede

Ambasador Šmid istakao je važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.

- Jaka privreda odlika je jake države. Hvala na podršci koju pružate našoj zemlji, zaključio je ministar Basta.

Autor: Redportal.rs

#Basta

#ministrstvo privrede

#rade basta