BASTA: Radićemo i na unapređenju socijalne politike kroz privredu koja će dovesti do povećanja nataliteta. 💗

Ministar privrede Rade Basta i ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant razgovarali su o privrednoj saradnji dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja Srbije i Slovenije dobra te da treba iskoristiti šansu za povećanje priliva investicija u obe zemlje.

- Nema predaje, nema povlačenja. Nastavićemo da razvijamo međudržavnu privrednu saradnju u ovim teškim vremenima kako bismo sačuvali što više radnih mesta i dodatnim merama pomogli privredi. Kao ministar lično se zalažem za to da pomognem domaćim i stranim investitorima uz što veće uključivanje studenata u privrednim aktivnostima. Studenti i razvijanje turističkih potencijala naše lepe Srbije i ubuduće će biti u mom fokusu. Radićemo i na unapređenju socijalne politike kroz privredu koja će dovesti do povećanja nataliteta, poručio je ministar Basta.

Foto: Ministarstvo privrede

Ambasador Slovenije je istakao da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na evropskom putu.

Ministar Basta i ambasador Bergant saglasili su se da je potrebno održati sastanak na visokom nivou sa ministrom privrede Slovenije kako bi se dodatno učvrstila saradnja.

Autor: Ministarstvo privrede / Redportal.rs

#Ministar BASTA

#Ministarstvo privrede

#Slovenija

#susret