Ona je u saopštenju navela da su u narednom periodu planirane brojne aktivnosti

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije čestitao je damama Međunarodni dan preduzetnica - 19. novembar, sa porukom da se intenzivno radi na promociji ženskog preduzetništva i na ekonomskom osnaživanju žena.

- Svim preduzetnicama i vlasnicama malih biznisa čestitamo Međunarodni dan preduzetnica, koji obeležavamo svake godine 19. novembra. Cilj sektora preduzetništva PKS je da naše preduzetnice unaprede poslovanje, ali istovremeno da podstaknemo i motivišemo što veći broj dama da započinju sopstveni posao - istakla je direktorka Sektora preduzetništva u Privednoj komori Srbije Branislava Simanić.

Ona je u saopštenju navela da su u narednom periodu planirane brojne aktivnosti i da je prva u nizu velika konferencija 28. novembra u PKS.

Podseća da u Srbiji trenutno posluje više od 30 odsto ženskih firmi, kao i da je 87 odsto žena zadovoljno svojim preduzetničkim pozivom, dok skoro svaka treća žena u Srbiji smatra da je ženama teže u biznisu nego muškim kolegama.

- Žensko preduzetništvo je snaga naše ekonomije. Mnogo toga je urađeno, ali je još puno posla pred nama. Što je više žena zaposleno i što njihova preduzeća bolje posluju, to je bolje za celo društvo - poručuje Simanićeva.

Podseća da u okviru Sektora preduzetništva PKS funkcioniše Sekcija za žensko preduzetništvo koja okuplja veliki broj preduzetnica i vlasnica malih biznisa, kao i da je sekcija fokusirana na umrežavanje preduzetnica i uključivanje ženskih preduzeća u lance dobavljača.

Poseban akcenat je na edukaciji, digitalizaciji i inovativnosti.

Autor: Tanjug

#Branislava Simanić

#direktorka Sektora preduzetništva

#privredna komora srbije